Перейти до основного вмісту

Конференція молодих дослідників-зоологів 2024

  Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у Конференції молодих дослідників-зоологів-2024!

Орієнтовні дати проведення: 23–24 жовтня 2024 року.

Будемо раді вітати молодих вчених наукових, науково-освітніх та природоохоронних установ із доповідями, що висвітлюють результати оригінальних досліджень у галузі зоології, фауни, систематики, екології, еволюції, морфології та поведінки тварин, а також палеонтології, зоогеографії та охорони тваринного світу, використання ГІС-технологій та інструментарію SMART у природничих дослідженнях.

Формат проведення – онлайн.

Форма участі – очна. Наша конференція традиційно проводиться очно, і ми дуже сподіваємось почути ваші доповіді і поспілкуватися з вами, хоч і в онлайн режимі. Ми також розуміємо, що планувати зараз дуже важко, і розглядаємо можливість заочної участі, як особливе виключення в сучасних складних обставинах.

Організатори: Рада молодих дослідників Інституту зоології

ім. І. І. Шмальгаузена НАН України.

Доповіді: пленарні (за запрошенням, 20 хв.) та секційні (10 хв.).

Мови конференції – українська та англійська.

В рамках конференції окрім пленарного та секційних засідань планується проведення круглого столу на тему "Проблеми та особливості міжнародної співпраці в науці з точки зору Українця", на якому будуть розглянуті питання наукової роботи зоологів в умовах еміграції, переселення, грантової підтримки, проблеми та «підводні каміння» із якими стикаються науковці у співпраці із міжнародними організаціями та оформленням документації.

Якщо ви бажаєте зробити доповідь, коротке повідомлення, або просто розповісти про свій досвід із вказаної теми на круглому столі, будь ласка, пишіть за адресою – conference.rmd@gmail.com

Участь у конференції безкоштовна!

Для участі у конференції просимо до 5 серпня 2024 рзаповнити реєстраційну форму та подати тези доповідей за посиланнями: 

Тези доповідей учасників Конференції будуть опубліковані в електронному форматі у збірці тез конференції, яка буде розміщена на веб-сайті Інституту зоології. 

Об’єм тез має не перевищувати 2000 знаків (з пробілами). Розміщення в тезах ілюстрацій і таблиць не допускається.

Автор несе персональну відповідальність за академічну доброчесність, точність викладених фактів, цитат і посилань. 

Оргкомітет залишає за собою право на відбір матеріалів для включення в програму Конференції.

Додаткова інформація щодо проведення Конференції буде надіслана усім зареєстрованим учасникам в наступних інформаційних повідомленнях.

Ключові дати:

Попередня реєстрація учасників та подання тез — до 5 серпня 2024 р. 
Повідомлення про прийняття матеріалів —  12 серпня 2024 р. 
Редакційна робота з тезами  — до 16 вересня 2024 р. 
Розсилка програми Конференції  —  до 30 вересня 2024 р.

Завантажити перший інформаційний лист у вигляді pdf



З повагою

Оргкомітет конференції

Популярні дописи з цього блогу

Конференція молодих дослідників-зоологів-2023

 Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у  Конференції молодих дослідників-зоологів-2023! Орієнтовні дати проведення:  25–26 жовтня 2023 року. Будемо раді вітати молодих вчених наукових, науково-освітніх та природоохоронних установ із доповідями, що висвітлюють результати оригінальних досліджень у галузі зоології, фауни, систематики, екології, еволюції, морфології та поведінки тварин, а також палеонтології, зоогеографії та охорони тваринного світу, використання ГІС-технологій та інструментарію SMART у природничих дослідженнях. Формат проведення –  онлайн. Форма участі –  очна.  Наша конференція традиційно проводиться очно, і ми дуже сподіваємось почути ваші доповіді і поспілкуватися з вами, хоч і в онлайн режимі. Ми також розуміємо, що планувати зараз дуже важко, і розглядаємо можливість заочної участі, як особливе виключення в сучасних складних обставинах. Організатори:  Рада молодих дослідників Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України. Доповіді:  пленарні  (за запро

Конференції молодих дослідників-зоологів-2023

Шановні колеги! 25 та 26 жовтня 2023  року в Інституті зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України відбудеться «Конференція молодих дослідників-зоологів-2023». Формат проведення –  онлайн . Захід відбудеться із застосуванням «Zoom». Форма участі –  очна . Напрямки роботи: зоологія, фауна, систематика, екологія, еволюція, морфологія та поведінка тварин, палеонтологія, зоогеографія та охорона тваринного світу. Мова конференції — українська, англійська. Увага! Додаткові заходи після конференції: 26 жовтня   о 14:00 – Круглий стіл " Зоологічні дослідження та експертна діяльність у воєнний час ". На Круглому столі будуть розглянуті питання наукової роботи зоологів в умовах роботи на деокупованих та замінованих територія, оцінка завданих руйнувань, аналіз змін фауни в результаті воєнних дій, наявні успіхи та подальші перспективи популяризації та залучення спільноти до громадянської науки. Програму конференції та круглого столу можна завантажити нижче.

Про конференцію

 Конференція молодих дослідників-зоологів (КМДЗ) є традиційною щорічною конференцією, яку проводить  Рада молодих дослідників  Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України. Наша конференція об’єднує молодих учених з наукових установ та закладів вищої освіти України, а також гостей із зарубіжжя.  З архівом Конференції можна ознайомитись на сторінці РМД Інституту зоології за  посиланням . Попередня КМДЗ відбулася минулого року на наступний день після ракетного удару 10 жовтня 2022 року. Незважаючи на руйнівні наслідки для усієї енергетичної системи України, ми разом із учасниками конференції успішно провели  подію  у онлайн форматі. На конференції вперше провели гумористичні секцію, що неабияк підняла бойовий дух наукової спільноти.  Після завершення конференції був проведений Круглий стіл за темою  "Зоологічні дослідження під час та після війни".   Основною метою круглого столу було пошук шляхів вирішення проблем, пов’язаних із впливом військових дій на зоологічні дос